Proč to šílenství okolo Apple iPhone? » Mobilní telefony » Blog » CrazyDog ~ Multi-blog

Proč to šílenství okolo Apple iPhone?

Pá, 31. srpen 2007, 10:24
Proč to šílenství okolo Apple iPhone?

Apple iPhone je poslední dobou hodně diskutovaná věc, ale co lidí láká pro tento skvost?

Jestli si čtete statistiky, tak je prokázáno, že lidí láká pravě více design než funkce samotné. Například vyjdou dva notebooky se stejnou cenou a jeden je potáhnutý kůží a druhý nabízí dvakrát rychlejší procesor a který se bude lépe prodávat? Správně je to ten s kůží a tak je to ve všem.

Ani u iPhone tomu není jinak. iPhone nabízí krásný lesklý vzhled a o co víc tak nabízí krásné efekty při procházení funkcemi. Jenže lidé jsou slepí a už nevidí, že tento malý zázrak od Apple neumí například základní MMS nebo Java aplikace či 3G internet a to není zdaleka všechno. (Evropská verze bude mít MMS i 3G technoligii)

O iPhone se hovoří jako o smatphone, ale není tomu tak. Tak zvaných aplikacích třetích stran si neužijete, protože iPhone dovoluje jen oficiální aplikace podepsané společnosti Apple a vše je propojeno s neuvěřitelně vysokou cenou. Nevýhod je samozřejmě daleko více jako je například nemožnost nastaveni fotoaparátu, napevno zabudované baterie, nemožnost ukládání souborů z internetu a spousty dalších. Opravdu si stále myslíte, že je to revoluční stroj? Já rozhodně ne a o co víc, tak evropská verze bude jak to bývá u všeho ještě kapánek ošizená o některé funkce.

***** ø 3 (1141 hlasů) ≈ Návratnost
(Dlouhé čekáni na ASUS ...) « Starší článek | Novější článek » (Asus P535 - jak ho vid...)

Štítky: iPhone, problém, úvaha, zobrazit všechny štítky
! Našli jste v článku gramatické či pravopisné chyby? Je to z důvodu autorovy nemoci zvané dysgrafie. Tudíž všem děkuji za pochopení a každý článek pokud možno nechávám projít korekturou. !

Zatím 29 komentářů

web - reaguj - #191CrazyDog mužv Pá, 31. srpen 2007, 11:00
avatar

nj, za pravdu se kamenuje… To jsem mohl čekat…

Firefox 2.0.0.6 / Ubuntu Linux
web - reaguj - #192carnerov Pá, 31. srpen 2007, 11:16
avatar

iPhone je americký telefon (i když bude EU verze) a Američany nějaké MMS nebo SMS netrápí. Celkem chápu, proč to neumí, res. není k tomu použitelný. Co se iPhone musí nechat je některé dobré rysy v ovládání - ne všechny, ale když se z iPhone vezme pár geniálních nápadů a nacpou se do zařízení Windows Mobile 6, získá člověk zase o něco lepší přístroj.

Jinak u sebe jsem se snažil psát o tom, jak lidi nakupují.

Mozilla 5.0 / Linux
reaguj - #193eXistenZv Pá, 31. srpen 2007, 11:32
avatar

Mno o mobily se zajímám několik let takže situaci kolem iPhonu sem sledoval každej den stejně jako informace o dalších telefonech…..S většinou věcí souhlasim a je to prostě jako u každý věci drtivá většina telefonů se prodá jen svým designem ať už jde o nějakou Nokii nebo iPhone…..jenže Apple ho od začátku prezentoval jako ?revoluční? telefon a lidi se chytli už jen z toho důvodu že nic takovýho předtim neviděli…..taky žádnej telefon od applu nebyl prostě něco úplně novýho….jen viděli jak se všechno ?nádherně? ovládá a už se zamilovali a nic jim nezabránilo si ho koupil….oni by to kupovali i kdyby to neumělo ani pořádně volat a to samozřejmě Apple ví takže si může diktovat jaký chce podmínky a může vydírat lidi tak operátory který vědí že na iPhonu vydělaj tak či tak….proto se iPhone musí koupit s nejdražším tarifem operátora atd. nebo nedávno sem čet že operátoři maj smlouvy s Apple a musí jim odvádět procenta z výdělku uživatelů iPhonu…prostě VŽDYCKY je to naopak….když chce operátor upravenej telefon diktuje si podmínky a výrobce skáče jak operátor pískne ale Apple si to může dovolit přesně naopak*20*
BTW poslední věta je blbost nebo přinejmenším HODNĚ neprabděpodobná…..evropská verze iPhonu bude lepší než ta v americe nebo alespoň z evropskýho pohledu…..bude mít 3G (v americe je vpodstaě nulový pokrytí oproti evropě) bude mít MMS (američani nepoužívaj evropané ano) mno prostě bude uspůsobenej pro potřeby evropanů ale i tak to bude šmejd a vyděračskej krám od vyděračský společnosti….mno ale asi bude ještě dražší jak v emarice jako většina věcí…*6*

jo a sry za délku toho příspěvku*16*

Firefox 2.0.0.6 / Windows XP
web - reaguj - #194carnerov Pá, 31. srpen 2007, 11:53
avatar

{5} IMHO se dost lidí chytlo na takové to klasické uvažování ?už jsem o tom hodně slyšel - vždyť to znám? (klasické hospodské „já bych to zahrál líp, vždyť na tu televizi koukám už jak dlouho“). A jelikož všude bylo, že je revoluční, nový, vychytaný, super… většina lidí tomu věří aniž by vlastně iPhone kdy viděla.

Mozilla 5.0 / Linux
web - reaguj - #195CrazyDog mužv Pá, 31. srpen 2007, 11:53
avatar

{28} Jn. Jo a ty u mě můžeš dělat si reklamu a já u tebe ne?
{5} Že by měla být Evropská verze nějak přizpůsobená jsem se nedozvěděl, ale to o těch operátorech jsem věděl…

Firefox 2.0.0.6 / Ubuntu Linux
web - reaguj - #196CrazyDog mužv Pá, 31. srpen 2007, 11:54
avatar

{28} To je přesně ta marketingová finta… *15*

Firefox 2.0.0.6 / Ubuntu Linux
web - reaguj - #197carnerov Pá, 31. srpen 2007, 12:01
avatar

{1} To s klidem smaž. Mě nešlo o reklamu, ale nechtělo se mi přepisovat to, co je tam sem do komentáře… bylo by to odporně dlouhé :(

Mozilla 5.0 / Linux
web - reaguj - #199kralikv Pá, 31. srpen 2007, 15:03
avatar

Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu :)

Firefox 2.0.0.6 / Windows XP
web - reaguj - #202Bennyv Ne, 2. září 2007, 11:39
avatar

Ne že by se mi iPhone nelíbil, ale bylo to dobře vystiženo. Řekl bych že Apple u všeho docela kašle na funkce, kromě iPodu bych si nic od Applu nekoupil

Firefox 2.0.0.6 / Windows XP
reaguj - #217QuickShareve St, 5. září 2007, 07:50
avatar

A můžeš mi vysvětlit, proč by iPhone měl mít 3G nebo MMS? Jen aby byl těžší kvůli adaptéru o větší hmotnosti a američanům to bylo na nic? Vždyť v Americe mají na 3G pokrytí v podstatě jako O2 u nás a vůbec není přístupné veřejnosti. Zatímco EDGE má pokrytí prakticky všude. MMS američani posílají asi tak jako my.

iPhone je americký telefon a Apple je americká firma. A iPhone je připraven pro americký trh, ne pro evropský ani jiný. Proto u nás ještě není, nemyslíš? Pokud bude evropská verze, tak věřím že 3G podporovat bude.

Zamysli si se nad tím než něco napíšeš po přečtení technických údajů.

Opera 9.50 / Mac OS X
web - reaguj - #218Catchve St, 5. září 2007, 14:43
avatar

QuickShare: He, he ty jsi se rozvohnil :-D[br]
→ Umazáno Adminem !!! ←

Firefox 2.0.0.6 / Windows Vista
web - reaguj - #219CrazyDog mužve St, 5. září 2007, 17:42
avatar

QuickShare: Catch: Jste normální? Asi ne jak tak koukám. Jinak nevím jak v Americe, ale u nás je MMS dost používané a je to hodně dobrá služba jinak ohledně 3G souhlasím. Ten je spíš na NB a EDGE je dostačující. Jinak se laskavě uklidněte. Též nechodím na váš web vás pomlouvat.
---
Jo aha, předtím jsem si toho nevšiml, že mas Mac, tak potom je tvůj příspěvek jasný. Nikdo němá rád pravdu o tom co sám má.

Firefox 2.0.0.6 / Ubuntu Linux
reaguj - #220QuickShareve St, 5. září 2007, 18:18
avatar

{1} Taky by ses mohl uklidnit, protože já se vyjádřil slušně a jasně a nijak tě nepomlouvám, jen jsem se ti snažil nastínit, proč iPhone 3G nebo MMS nemá, protože to tobě očividně uniká. To že mám Mac nic neznamená :-) Nejsem totiž ještě fanatik, nebráním iPhone za každou cenu, jen se pozastavuji nad tvým článkem. MMS v Americe opravdu nefrčí, narozdíl od nás nemají problém si poslat e-mail díky wifi hotspotu na každém rohu nebo dobrém EDGE pokrytí. Prozatím je iPhone určen výhradně pro americký trh, kde svůj účel splnil a taky podle toho se prodává, proto se mi nezdá na místě srovnávat ho s trhem evropským a zdejšími zvyklostmi.

Opera 9.50 / Mac OS X
web - reaguj - #221Catchve St, 5. září 2007, 18:52
avatar

{1} Boze ty ses ale debil :-D Tady ti jen nekdo vysvetluje ze Amiku jsou MMS na nic proste to nepouzivaj a iPhone je pristroj pro Amiky a ne pro Evropu chapes? Michas jabka s hruskama :-D se nad sebou zamysli. Meles o necem ocem nemas ani paru. Jestli je neci nazor vecny a ma vahu tak je to nazor Quicka on do toho dela a ma veskere info narozdil od tebe ty lamko. A ja? Ja narozdil od tebe mel iPhon aspon v ruce. *4* Jo a klidne ke me muzes prijit drbat at se jeste zasmeju ses dobrej komediant. *4*

Firefox 2.0.0.6 / Windows Vista
web - reaguj - #222CrazyDog mužve St, 5. září 2007, 19:05
avatar

QuickShare: Tak promiň, to bylo spíš na Catcha. Jinak já jsem spíš psal o tom, proč ?Češi? okolo něj tak šílí než o tom, že by byl nějak špatný. A 3G a MMS není přece jediná věc, která ji chybí, tak proč se bavíme zrovna o tom? Jo tedy. Amici to nevyužijí… No divný rozhovor, ale budiž a jestli chceš pořad nějak přesvědčovat mě, tak s tím nikam nedospěješ, protože mě nepřesvědčíš a to co jsem napsal je můj názor.

Firefox 2.0.0.6 / Ubuntu Linux
web - reaguj - #223CrazyDog mužve St, 5. září 2007, 19:09
avatar

Catch: Hmm a už se mám smát anebo až po reklamě? A mě je úplně jedno co Amici chtějí a co ne. Jde o to, že iPhone jde i do naších obchodů. A je mi i úplně jedno jestli si ho pořídíš ty nebo ne. Já jen o něm psal co (ne)umí. Těžké na chápaní, co?

Firefox 2.0.0.6 / Ubuntu Linux
web - reaguj - #224Catchve St, 5. září 2007, 20:22
avatar

{1} Nebud trapnej psiku :-D pises kraviny to je cele.*4**4**4*

Firefox 2.0.0.6 / Windows Vista
reaguj - #225QuickShareve St, 5. září 2007, 23:35
avatar

Já bych měl teď tucet jiných argumentů, ale nechám si je pro sebe, protože vidím, že tahle debata nemá cenu. Já iPhone držel v ruce, myslím si o tom své, ty pro změnu koukáš jen do technických údajů a srovnáváš s nesrovnatelným. Tak já tě v tom nechám :-). Měj se.

Opera 9.50 / Mac OS X
web - reaguj - #226Catchve Čt, 6. září 2007, 00:25
avatar

QuickShare: Presne tak ani nevi ocem mluvi. Proste je IN psat i iPhounu tak onem pise. Nesmysli ale asi je hodne IN ze onem napsal. :-D

Firefox 2.0.0.6 / Windows Vista
web - reaguj - #227CrazyDog mužve Čt, 6. září 2007, 14:05
avatar

QuickShare: To je fakt, ale ty taky plácáš nesmysly. Jako první jsi napsal ?proč by měl mít 3G? Aby byl těžší?? a hned pod tým jsi napsal, že EU verze 3G mít bude, tak nevím… Chápu, že se ho zastáváš, ale přijde mi to moc sebejisté.
Catch: Když myslíš… Nechám tě dál snít…

Firefox 2.0.0.6 / Ubuntu Linux
reaguj - #228QuickShareve Čt, 6. září 2007, 14:56
avatar

{1} OMG. Myšleno ale tak, že pro Američany by byl těžší zbytečně. Nevím jestli ti to pořád nedošlo, ale v americe 3G sítě nepoužívají. Proč by tedy běžný americký uživatel měl nosit v kapse přístroj s 3G adaptérem který by vůbec nepoužil?

Samozřejmě v případě že bude evropská verze s 3G, tak těžší pravděpodobně bude, jenže si tu najde uplatnění.

Opera 9.50 / Mac OS X
web - reaguj - #229CrazyDog mužve Čt, 6. září 2007, 17:12
avatar

QuickShare: Ach jo… A ty jsi snad Amik? Já to píšu pro Čechy a ne pro jiné… A že bude mít 3G je jen plus a už se prosím o tom nebavme. Jestli má tedy 3G a MMS, tak opravím článek. Vždyť o nic nejde.

Firefox 2.0.0.6 / Ubuntu Linux
reaguj - #230QuickShareve Čt, 6. září 2007, 19:47
avatar

{1} Jenže iPhone je určen výhradně pro americký trh, ne pro Čechy. Pro ty je teď iPhone tabu. A taky bych to už ukončil :-)

Opera 9.50 / Mac OS X
web - reaguj - #264Maxv So, 15. září 2007, 01:09
avatar

Kdyz si privezu americky iPhone do CR, bude mi tu fungovat? Nevite nekdo?

Firefox 2.0.0.5 / Fedora Linux
web - reaguj - #265CrazyDog mužv So, 15. září 2007, 08:38
avatar

Max: Určitě ne, protože na něm nebudou fungovat naší Operátoři. Jedině odblokovat a to nevím jestli už jde…

Firefox 2.0.0.6 / Ubuntu Linux
web - reaguj - #266carnerov So, 15. září 2007, 10:39
avatar

{1} Odblokovat jde. Ale není to ani snadné a ani moc levné. Mám tušení, že je k tomu potřeba i původní americká SIMka.

Mozilla 5.0 / Linux
reaguj - #631internet-daemonve St, 7. leden 2009, 23:18
avatar

ahoj, myslim si že lidi kteří píší zaporne věci o IPHONE a o vyrobcich APPLE neměli tzto vyrobky v ruce a nebo na to jednoduše nemají peníze. Mac os byl uplně prví operační system který se dostal veřejnosti. Všem doporučuji si to zkusit a pak o tom psát.

Firefox 3.0.5 / Mac OS X
web - reaguj - #632CrazyDog mužve Čt, 8. leden 2009, 10:43
avatar

internet-daemon: Já nepíšu záporně o Apple, ale jen o iPhone a na tom stálé trvám co jsem napsal a bohužel jsem ho v ruce měl.

Firefox 3.0.5 / Ubuntu Linux
reaguj - #687_GLOB_v Út, 10. březen 2009, 11:00
avatar

Ti co ho odsuzuji jsou lidi kteří ho ještě v ruce ani zdaleka nemněli…všem co tady mluvi bludy jaky neni iPhone špatny doporučuju vzit ho do ruky … a po odblokovani jakože ho odblokavenj mam je to uplně jina sorta děcka takže si bežte seznámit s iPhonem jinak než přes internet a kecy typu „nemožnost ukládání souborů z internetu a spousty dalších.“ si nechte pro jine ti kdo ho maj vi že stahovat se da z netu s prislusnym programkem „cokoliv“*9*…je mi vas lito jak moc jste oslepeni cenou iPhonu a patricnymi pomluvami*10*

Firefox 3.0.7 / Windows XP
Diskuze je již uzavřená a není možné nadále komentovat.
 
nejoblíbenější články:
novinky na webu:
informace: