Pohádka podle skutečné události » Mobilní telefony » Blog » CrazyDog ~ Multi-blog

Pohádka podle skutečné události

So, 14. říjen 2006, 22:30
Pohádka podle skutečné události

Byl jednou jeden pán, který si říkal Idestam, Fredrik Idestam. Byl se svým životem nespokojený a stále přemýšlel čím si ho obohatit až jednoho dne, když se procházel po uličkách města Nokia ležící v západním Finsku dostál nápad že si založí firmu.

Píše se rok 1865 a pomalu vzniká papírna s firemním názvem Nokia. Papíry jdou na dračku, ale Fredrikovi to nestačí a papírnu rozšíří o výrobu gumárenských produktů. Konečně je Fredrik spokojený, ale za nedlouho začala druhá světová válka a Fredrik začal mít životní i profesní problémy, ale nevzdával to a stále bojoval se svou existenci. Přes veškerou snahu se začala jeho firma rozpadat, ale naštěstí se udržela až do konce války a i když to byly kruté chvilky, přetrvala. Aby firma nezkrachovala, tak svou výrobu obohatil o telefonní a telegrafní kabely, a to byla spásná myšlenka, protože nastala doba, kdy se pomalu začaly objevovat mobilní telekomunikační technologie a tak se Nokia zařadila mezi první průkopníky.

Začaly vznikat první mobilní, tedy přenosné telefony a to Fredrika nadchlo natolik, že svou firmu rozšířil do celého světa a tak se mobilní telefony staly součástí našeho života. Pomaličku se blíží konec dvacátého století a divize gumárenské výroby pomalu upadá, ale naštěstí jsou zde ty převratné mobilní telefony, které provázejí člověka a ruku v ruce s námi kráčí až do dnešní doby. Fredrik může být na sebe pyšný, protože překonal veškeré úskalí a jde ve vývoji stále kupředu a vyrábí stále lepší a dokonalejší mobilní telefony.

A pokud nezkrachoval, vyrábí je dodnes!!!

***** ø 3 (1172 hlasů) ≈ Návratnost
(Všechny edice Visty bu...) « Starší článek | Novější článek » (Diakritika Pidginu u I...)

Štítky: příběh, Nokia, zobrazit všechny štítky
! Našli jste v článku gramatické či pravopisné chyby? Je to z důvodu autorovy nemoci zvané dysgrafie. Tudíž všem děkuji za pochopení a každý článek pokud možno nechávám projít korekturou. !

Zatím 2 komentáře

web - reaguj - #1010Fitness mužve Čt, 16. prosinec 2010, 20:11
avatar

Příběhy úspěšných …. vždycky si člověk něco může vzít z otho

Chrome 6.0.472.55 / Windows XP
web - reaguj - #1011CrazyDog mužv So, 18. prosinec 2010, 15:15
avatar

Někdy jo :)

Chrome 8.0.552.224 / Windows 7
 
0/2000
Jméno*
Web
Email
Gravatar
avatar
  [f] [:)] [L] [XL] [XXL] | [b] [i] [s] [e] [*] [cite] [code] [kod] [h1] [h2] [abbr] [sup] [sub] |
 
nejoblíbenější články:
novinky na webu:
informace: