Hyundai a Marlenka zachranili finanční krizi: ironie » Nezařaditelné » Blog » CrazyDog ~ Multi-blog

Hyundai a Marlenka zachranili finanční krizi: ironie

So, 13. červen 2009, 11:54
Hyundai a Marlenka zachranili finanční krizi: ironie

Přesně tak, Nošovická Hyundai a Frýdecko-Místecká (část Lískovec) Marlenka tvrdí, že pravě oni zachránili finanční krizi. V novinách, na internetu a dokonce i v televizi inzerují, že rozšiřují výrobu a nabízí práci spousty lidem.

Případ jménem Marlenka

Společnost MIKO INTERNATIONAL, s.r.o. vyrábějící medové dorty Marlenka slavnostně zahájila svou výrobu ve Frýdku-Místku dne 15.5.2009. Před touhle novou „fabrikou“ vlastnila MIKO dvě menší továrny, kde jednu prodala a druhou si ponechala pro výrobu nového produktu.

Díky nové, větší a produktivnější továrny musí přibrat lidí a tak se procento nezaměstnanosti o nějakou desetinku sníží, tvrdí MIKO (Můžete se také dočíst na oficiálních stránkách Frýdku-Místku). Osobně znám tři lidí pracující v nově postavené továrně, kteří se vyloženě modli aby se firma MIKO nerozhodla propouštět, natož aby vůbec někoho přibrala. Co si o tom myslet?

Marlenak Liskovec - Frýdek-MístekMarlenak Liskovec - Frýdek-Místek

Případ jménem Hyundai

U společnosti Hyundai Motor Company to je o trochu složitější a tak jsem rozhodl sepsat jejích situaci v bodech. Vybrali si prostě špatnou dobu pro rozjeti výroby.

  • Když bylo rozhodnuto, že se Hyundai postaví v Nošovicích, tak zaměstnanost prudce stoupla v oblastí řemeslníků.
  • Když už Hyundai stálá, tak začal testovací provoz a pár lidí dostalo práci.
  • Začal ostrý provoz a tak Hyundai nabral spousty lidí.
  • Z ostrého provozu se stálá čtyřdenní práce v týdnu.
  • Hyundai začal propouštět zaměstnance.
  • Na chvíli zastavil úplně výrobu.
  • Pracovalo se jen dva dny v týdnu.
  • Výroba se zase rozjela a už se dělá pět dní v týdnu.

V továrně Hyundai se pracuje podle zakázek a není tam žádná jistota. Jednají na rovinu, není pro Vás práce, na shledanou. Nyní zase firma přibírala, ale jestli se zaučení zaměstnanci vrátili? Těžko říct při takovémhle jednaní. Ještě naleznete spoustu inzerátů, že Hyundai přibírá, ale opak je pravdou. Přesto Hyundai tvrdí, tak jako Marlenka, že pravě oni zachránili finanční krizi.

Hyundai - NošoviceHyundai - Nošovice

Přesto dobrá strategie

Lidé zaslechli, že je nějaká tzv. finanční krize a tak se bojí utrácet a netočí peníze dál. Tím se krize jen prohlubuje. Pravě proto velké/větší firmy vsugerují lidem, že krize díky nám (samozřejmě skrytá reklama) končí a proto můžete své peníze předávat dál a roztočit zase finanční koloběh. Kéž by se tak stalo.

***** ø 3 (1300 hlasů) ≈ Návratnost
(Baumax, čtvrtek, sleva...) « Starší článek | Novější článek » (Obchodní finty pro zar...)

Štítky: politika, problém, zobrazit všechny štítky
! Našli jste v článku gramatické či pravopisné chyby? Je to z důvodu autorovy nemoci zvané dysgrafie. Tudíž všem děkuji za pochopení a každý článek pokud možno nechávám projít korekturou. !

Zatím 3 komentáře

web - reaguj - #750Turekv Út, 16. červen 2009, 21:05
avatar

Coby obyvatel FM, který se zajímá o ekonomiku, mi příjde celý článek divně postaven, nikde jsem zmiňku že by zachrnovali krizi nečetl, minimálně mohou zachraňovat nezaměstnanost. Ale stejně jako jiné fimry jsou jí zmítaní. Marlenku bych si hýčkal z pohledu že časem může FM těžit z její známosti a budou určitě vznikat synonyma ala pardubický perník…

Opera 9.80 / Windows Vista
reaguj - #762Musildav Po, 3. srpen 2009, 18:04
avatar

Ještě jsi zapomně na Tesco, které pomáhá v době krize *3*

Chrome 2.0.172.39 / Windows Vista
reaguj - #884Paterrrv Pá, 5. březen 2010, 11:23
avatar

Finanční krize se nás nedotkla. Trápí nás celosvětová recese. To že během ní lidé více šetří a bojí se utrácet je logické, nikdo neví jak dlouho bude trvat a mít nějakou kačku v záloze je racionální rozhodnutí. Růstovou multiplikační spirálu domácnosti nenastartují, protože se na tom v první řadě musí podílet banky a ty jsou také opatrné, za což jim jsem vděčný. Hospodářství se zvedne až bude očištěno, práce bude efektivnější, změní se struktura odvětví. Žádné balíčky, šrotovné a jiné pitomosti tomu nepomohou, jen práce.

Firefox 3.6 / Windows 7
 
0/2000
Jméno*
Web
Email
Gravatar
avatar
  [f] [:)] [L] [XL] [XXL] | [b] [i] [s] [e] [*] [cite] [code] [kod] [h1] [h2] [abbr] [sup] [sub] |
 
nejoblíbenější články:
novinky na webu:
informace: