Proč Gimp a tutoriál - Broušený kov » Gimp tutoriály » Blog » CrazyDog ~ Multi-blog

Proč Gimp a tutoriál - Broušený kov

Ne, 22. červenec 2007, 16:17
Proč Gimp a tutoriál - Broušený kov

Proč pravě Gimp a proč je zařazený v Ubuntu blogu? Odpověď je taková, že Gimp je výchozím grafickým editorem v Linuxu a je zdarma. Pro Windows jsou stovky tutoriálů pro Photoshop a pro Gimp minimum, hlavně ty v češtině a proto jsem se rozhodl, že budu psát tutoriály pravě pro tento mocný grafický editor a teď k prvnímu jednoduchému tutoriálu.

Broušený kov - Otevřete si nové okno libovolné velikosti. A zabarvěte ho šedou barvou. Například barvou 838383 a plechovkou Shift+B vyplňte bílou plochu.

Dále pak vyberte z menu Filtry → Šum → Roztřepení RGB. Zde pak všem třem barvám napíšete hodnotu 0,2 a odfajfkujete Nezávislé RGB. Potvrďte a mělo by vám vzniknout něco takového:

Roztřepený šumRoztřepený šum
V poslední fázi vyberte z menu Filtry → Rozostření → Gaussovo rozostření. Zde vyberete metodu IIR a vodorovný poloměr na 20px a svislý na 0px. Pokud vám nejdou napsat odlišné hodnoty, tak nejprve oddělte řetěz, který spojuje obě hodnoty. Potvrďte a mělo by vám vzniknout něco takového:
Hotový broušený kovHotový broušený kov
Doufám, že se vám tento krátký tutoriál líbil a už teď se těšíte na další.

***** ø 3.1 (1320 hlasů) ≈ Návratnost
(Tak vás tady všechny v...) « Starší článek | Novější článek » (Trapas v drogerii Ross...)

Štítky: grafika, tutoriál, Gimp, zobrazit všechny štítky
! Našli jste v článku gramatické či pravopisné chyby? Je to z důvodu autorovy nemoci zvané dysgrafie. Tudíž všem děkuji za pochopení a každý článek pokud možno nechávám projít korekturou. !

Zatím 1 komentář

reaguj - #483markinfov So, 23. únor 2008, 17:15
avatar

Je to takové trochu rozmazané. Zkoušel jsem spíš zkreslení/vítr s velkou pevností. Ještě to zůstává takové moc barevné. Chtělo by to dát víc do černobílých barev.

IceWeasel 2.0.0.12 / Debian Linux
 
0/2000
Jméno*
Web
Email
Gravatar
avatar
  [f] [:)] [L] [XL] [XXL] | [b] [i] [s] [e] [*] [cite] [code] [kod] [h1] [h2] [abbr] [sup] [sub] |
 
nejoblíbenější články:
novinky na webu:
informace: