Shutter - screenshot i s efekty rovnou na server » Aplikace pro Linux » Blog » CrazyDog ~ Multi-blog

Shutter - screenshot i s efekty rovnou na server

So, 21. březen 2009, 19:22
Shutter - screenshot i s efekty rovnou na server

Zatím nejlepší screenshot aplikace pro Linux co jsem kdy poznal nese název Shutter. Shutter má nespočet funkcí, vychytávek a efektů. Potřebujete udělat screenshot neboli snímek celé obrazovky, výřezu z obrazovky nebo snímek webové stránky a rovnou to poslat na server? Pro Shutter to není žádný problém.

Snímek obrazovky na přání

V hlavním okně nabízí Shutter nabídku, kde naleznete tlačítka výběr - tímto tlačítkem lze udělat výřez obrazovky, celá obrazovka - standardní snímek celé obrazovky, okno - udělá snímek jen daného okna, které si přejete i s rámem, sekce - má okno více tzv. rámu? Touto funkci uděláte snímek jen daného rámu v aplikaci, web - udělá snímek webové stránky, stači jen napsat adresu.

Nastavení aplikace

Jednoduše si nastavíte jestli má Shutter ukládat snímky v BMP, JPEG či PNG formátu i s kvalitou snímku. Také lze nastavít místo a název ukládaných snímků i s regulárním výrazem například data.

Úpravy snímků

Potřebujete na snímku něco zvýraznit, označit nebo na něco upozornit? V Shutter můžete do snímku vkládat šípky, obdélníky, ovály, texty a to rychlé a bez problémů.

Efekty

Každý snímek lze ještě vylepšit různými efekty, které se do Shutter přidávají jako plugin. V základní sestavě nabízí Shutter Shutter branding což je efekt polaroidu, který se ještě podstíní a nakloní na stranu, odstíny šedi odbarví snímek, dílek puzzle odloupne dolní pravý roh snímku ve tvaru puzzle, export do PDF, tvrdý stín podstíní snímek jemným stínem, torned paper otrhá okraje jak u papíru, sépie a další…

Odeslaní na server

V Shutter jsou nastavené tři stránky na které lze posílat snímky a to na ubuntu-pics.de, magebanana.com, imageshack.us anebo na vlastní FTP server.

A teď k instalaci Shutter v Ubuntu Linux, kde stačí do terminálu vložit jen klíč a potom následnou instalaci:

wget -q http://shutter-project.org/shutter-ppa.key -O- | sudo apt-key add -
sudo apt-get install shutter

Znáte lepší aplikaci pro snímky obrazovky?

***** ø 3.1 (1238 hlasů) ≈ Návratnost
(Okradli Vás? Vyřešte s...) « Starší článek | Novější článek » (3D brýle nejen pro App...)

Štítky: aplikace, Ubuntu, grafika, recenze, zobrazit všechny štítky
! Našli jste v článku gramatické či pravopisné chyby? Je to z důvodu autorovy nemoci zvané dysgrafie. Tudíž všem děkuji za pochopení a každý článek pokud možno nechávám projít korekturou. !

Zatím 4 komentáře

web - reaguj - #696Ashenv So, 21. březen 2009, 19:41
avatar

Tohle občas Linuxu závidím :) Že má více věcí v jedné aplikaci, bohužel jsem si nějak přivykl na widle a teď bych už si na linuxu asi těžko zvykal … PsPad apod…

Firefox 3.0.7 / Windows XP
web - reaguj - #697CrazyDog mužv So, 21. březen 2009, 20:57
avatar

Ashen: PSPad v Linuxu jede úplně v pohodě přes Wine. Jinak já svůj Linux miluji. Koupil jsem si i Windows XP OEM, ale už nepamatují, kdy jsem na něm byl naposledy. Protože na hry mám zase PlayStation 3 a to už je jiné kafe…

Firefox 3.0.7 / Ubuntu Linux
web - reaguj - #698Ashenv Ne, 22. březen 2009, 10:56
avatar

CrazyDog : No to je právě můj problém, na PlayStationu nerozjedu WoW (a to je nějak jediná hra, která mě zajímá :) ). Přes Wine to sice de, ale je to takový nestabilní, to je asi jedninej důvod, proč zůstávám na widlích.

Firefox 3.0.7 / Windows XP
reaguj - #819Natasha-webv Út, 15. prosinec 2009, 23:22
avatar

precitat cely blog, docela dobrej

MSIE 6.0 / Windows 2000
 
0/2000
Jméno*
Web
Email
Gravatar
avatar
  [f] [:)] [L] [XL] [XXL] | [b] [i] [s] [e] [*] [cite] [code] [kod] [h1] [h2] [abbr] [sup] [sub] |
 
nejoblíbenější články:
novinky na webu:
informace: